Ekologisk Linneservett, White Linen - Lin Living

90 kr


Ljuvlig vit linneservett i hundraprocentigt ekologiskt linnetyg. Linda gärna hampasnöre runt servetten och fäst dit en nyplockad färsk blomma.

Material: hundraprocentigt, handgjort linnetyg.

Storlek: 40*50 cm. Krymper 4-7 % efter första tvätten.

Linne är en hundraprocentig naturprodukt som har funnits i urminnes tider. Att linne fortfarande fyller våra hem trots alla år är inte det minsta konstigt med tanke på dess praktiska och unika egenskaper. Utöver att linne är praktiskt att ha i hemmet, speciellt i köket där det ofta är full aktivitet, så är linne även otroligt vackert att se på.

En linneservett kan du använda till alla möjliga aktiviteter i köket, speciellt eftersom den är gjord av linnetyg. Du kan putsa dina glas och bestick utan att tyget fäller. Du kan ordna fina bordsdekorationer till middagsgästerna då materialet gör det enkelt att konstruera fina servettbrytningar. Ett tips till middagsdukningen är att lägga färska blommor på servetten och knyta hampasnöre runt om. Du kan också enkelt städa upp en olycka med den snabbt absorberande linneservetten. Inte nog med att den kommer till användning, är det en väldigt exklusiv inredningsdetalj som ger karaktär till det trendiga hemmet i storstan, likaväl som till den lantliga sommarstugan utanför staden.

Linneservettens smuts- och dammavstötande förmåga fungerar perfekt i det aktiva köket bland bullbak, matlagning och nydiskat porslin där det alltid behövs en ren torkduk tillhands. Dessutom sparar du in på antalet tvättar och värnar om vår miljö. Linneservetterna säljs helt otvättat och obehandlat för att du ska få uppleva och känna linnets förändring från dess naturliga textur som otvättat, till använt och tvättat. En linneservett som bara blir bättre med åren. Denna linneservett är även behagligare för dig med allergier då linne innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier,

Linneservetten tvättas på 60 grader. Undvik centrifugering efter tvätt, utan sträck ut linnet och hängtorka sedan handduken. Linne som material krymper cirka 4 – 7 % vid första tvätten, detta medför att materialet sedan får en tätare struktur.