Ekologisk Linneservett, Nature - Lin Living

Tillfälligt slut!


Ekologisk och fin linneservett i hundraprocentigt linnetyg. Linneservetten är både fin och praktiskt till middagsdukningar.

Material: hundraprocentigt, ekologiskt, handgjort linnetyg.

Storlek: 40*50 cm. Krymper 4-7 % efter första tvätten.


Linne är ett naturmaterial som har funnits i urminnes tider. Det har prytt våra hem i flera, flera generationer och tycks aldrig gå ur tiden. Att linne håller sig så klassiskt, modernt och trendigt är inte alls märkligt med tanke på dess unika praktiska egenskaper. Förutom att linne är praktiskt att ha i det livliga köket, så är det även underbart att vila ögonen emot och blir en lyxig detalj i ditt hem.

När det vankas middag med familj, släkt och vänner är det alltid trevligt att ordna en extra fin dukning. En fin och lyxig dukning kan du enkelt få till med hjälp av linneservetter. Enklast är om du rullar ihop servetten, lägger några färska blommor på och trär hampasnöre runt om. För en extra vacker look kan du även lägga en linneduk på bordet, gärna i en annan färg då linne gör sig fint med kontrastfärger. Förutom vackra dukningar så kan du även putsa glas utan att tyget luddar av sig eller fort städa upp en olycka med den snabbt absorberande linneservetten. Inte nog med att den kommer till användning, är det en väldigt exklusiv inredningsdetalj som ger karaktär till det trendiga hemmet i storstan, likaväl som till den lantliga sommarstugan utanför staden.

Linneservetterna säljs helt otvättat och obehandlat för att du som kund ska få uppleva och känna linnets förändring från dess naturliga textur som otvättat, till använt och tvättat. En linneservett som bara blir bättre med åren. Denna linneservett är även smuts- och dammavstötande vilket medför till en renare och fräschare känsla i köket, behagligare för dig med allergier då linne innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier, men framförallt besparingar på linneservettens tvättar och vår miljö. Linneprodukter behöver inte tvättas lika mycket som andra material.

Linneservetten tvättas på 60 grader (80 grader vid svåra fläckar). Undvik centrifugering efter tvätt, utan sträck ut linnet och hängtorka sedan handduken. Linne som material krymper cirka 4 – 7 % vid första tvätten, detta medför att materialet sedan får en tätare struktur.