Ekologisk Linneservett, Granite - Lin Living

90 kr

45 kr


Exklusiv mörkgrå linneservett som livar upp vilken middag som helst. Säljs i enpack.

Material: hundraprocentigt, handgjort linnetyg.

Storlek: 40*50 cm. Krymper 4-7 % efter första tvätten.

Linne är ett naturmaterial som har funnits i urminnes tider. Det har prytt våra hem i flera, flera generationer och tycks aldrig gå ut tiden. Att linne håller sig så klassiskt, modernt och trendigt är inte så alls märkligt med tanke på dess unika praktiska egenskaper. Förutom att linne är praktiskt att ha i det livliga köket, så är det även underbart att vila ögonen emot och blir en lyxig detalj i ditt hem.

En linneservett kan ha väldigt många olika användningsområden, speciellt när den är gjord av linnetyg. Putsa glas utan att tyget luddar av sig, skapa fina bordsdekorationer till middagsgästerna då materialet gör det enkelt att konstruera fina servettbrytningar, eller fort städa upp en olycka med den snabbt absorberande linneservetten. Inte nog med att den kommer till användning, är det en väldigt exklusiv inredningsdetalj som ger karaktär till det trendiga hemmet i storstan, likaväl som till den lantliga sommarstugan utanför staden.

Linneservettens smuts- och dammavstötande förmåga fungerar perfekt i det aktiva köket där rena torkdukar är ett absolut måste bland bullbak och ny-diskat porslin. Dessutom sparar du in på antalet tvättar och värnar om vår miljö. Linneservetterna säljs helt otvättat och obehandlat för att du som kund ska få uppleva och känna linnets förändring från dess naturliga textur som otvättat, till använt och tvättat. En linneservett som bara blir bättre med åren., Denna linneservett är även behagligare för dig med allergier då linne innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier.

Linneservetten tvättas på 40 grader för att behålla den intensiva mörkgrå nyansen. Undvik centrifugering efter tvätt, utan sträck ut linnet och hängtorka sedan linneservetten. Linne som material krymper cirka 4 – 7 % vid första tvätten, detta medför att materialet sedan får en tätare struktur.