Ekologisk Kökshandduk i lin, Snäck - Lin Living

Tillfälligt slut!


Snäck! En vacker, ekologisk och praktisk kökshandduk i hundraprocentigt ekologiskt, handgjort lin. Limited edition-utgåva.

Linne är ett material som har funnits i urminnes tider. Linnetyg är 100 % naturprodukt och har en hållbarhet och slitstyrka som passar bra in i hemmet. Linne absorberar fukt, stöter bort smuts och damm samt är ett temperaturanpassande material. Eftersom kvalitén är så pass hög och smutsavvisande så passar linnekökshanddukar utmärkt in i köket där smuts och kladd lätt uppstår.

En kökshandduk kan ha många olika användningsområden, speciellt när den är gjord av linnetyg. Putsa glas utan att tyget luddar av sig, skapa fina bordsdekorationer till middagsgästerna då materialet gör det enkelt att konstruera fina servettbrytningar, eller fort städa upp en olycka med den snabbt absorberande kökshandduken. Inte nog med att den kommer till användning, är det en väldigt exklusiv inredningsdetalj som ger karaktär till det trendiga hemmet i storstan, likaväl som till den lantliga sommarstugan utanför staden.

Kökshanddukens smuts- och dammavstötande förmåga fungerar perfekt i det aktiva
köket där rena handdukar är ett absolut måste bland bullbak och ny-diskat porslin. Dessutom sparar du in på antalet tvättar och värnar om vår miljö. Kökshandduken säljs helt otvättat och obehandlat för att du som kund ska få uppleva och känna linnets förändring från dess naturliga textur som otvättat, till använt och tvättat. En handduk som bara blir bättre med åren. Denna kökshandduk är även smuts- och dammavstötande vilket medför till en renare och fräschare känsla i köket, behagligare för dig med allergier då linne innehåller kiseloxid som förhindrar utveckling av bakterier, men framförallt besparingar på kökshanddukens tvättas och vår miljö. Linneprodukter behöver inte tvättas lika mycket som andra material.

Kökshandduken tvättas på 40 grader. Undvik centrifugering efter tvätt, utan sträck ut linnet och hängtorka sedan handduken. Linne som material krymper cirka 4 – 7 % vid första tvätten, detta medför att materialet sedan får en tätare struktur.

Storlek: 50 x 70 cm

Krymper 4-7 % vid första tvätten.