Aleppotvål 16% Lagerbärsolja

Tillfälligt slut!


Aleppotvål 16% Lagerbärsolja

Aleppotvål 16%  eller lagertvål är gjord på olivolja (olea europa) och lagerbärsolja (laurus nobile), som kommer från frukterna från lagerbärsträdet. Trädet  växer främst i Syrien och runt Medelhavet.

Den oljebaserade tvålen görs på samma sätt sedan 0 f.k och  torkar varken ut  hud eller hår, utan hjälper snarare till att lugna och läka huden. Den är perfekt för dig som är känslig, har eksem eller är extremt torr. Den doftar naturligt fräscht utav oliv och lagerbärsolja.

Lagerbärsoljan är läkande och antibakteriell och därför trivs inte bakterier i tvålen. Denna aleppotvål innehåller ca 16% lagerbärsolja.

Passar utmärkt till No Poo (No shampoo- metoden)

Men är lika bra till handtvätt, barn, husdjur och varför inte ulltröjan.

200 g och 16% lagerbärsolja

Kommer med ett kraftigt snöre i sisal för praktisk upphängning så att tvålen håller sig torr och fräsch mellan användning.

Aleppotvål med 16% lagerbärsolja

Aleppotvål kallas ibland även för olivtvål eller lagertvål. De tillverkas enligt den traditionella gamla Aleppo metoden. Tvålen är handgjord och innehåller enbart naturliga ingredienser. Denna aleppotvål 16% innebär att den innehåller 16% lagerbärsolja. Historien om oliv tvål går tillbaka mer än tusen år, till den syriska staden Aleppo. Det är ursprunget till de fasta handgjorda tvålar som används i dag över hela världen. Tvålarna är handgjorda och innehåller varken konserveringsmedel, färgämnen, syntetiska dofter eller animaliska fetter. Dess huvudsakliga ingredienser är olivolja och lagerbärsolja.

Denna tvål ger en effektiv rengöring samtidigt som den stödjer huden. Aleppotvålens bas består av olivolja som återfuktar och ger näring utan att torka ut eller irritera och lagerbärsolja som är rik på essentiella fettsyror som är väldigt mild och vårdande för huden. Därför är den lämplig för rengöring och vård av alla hudtyper, även mogen och känslig hud. Lagerbladsolja har antiseptiska effekter som kan hjälpa mot problemhy och problem i hårbotten.

Användning: Tvålen går fint att använda till kroppen, till ansiktet och som hårtvätt. Går även bra att använda till att handtvätta kläder. Tvålen sägs kunna hjälpa mot psoriasis, håravfall samt akne. Eftersom inga konstgjorda tillsatser används och den viktigaste ingrediensen av tvålen är olivolja, är den lämplig även för känslig hy. Obs: låt tvålen gärna hängtorka mellan användning.

 

Aleppotvålen är en helt naturlig, nedbrytbar tvål utan tensider, sulfater, doftämnen, petroleum-baserade ingredienser, konserveringsmedel, djurrester eller syntetiska tillsatser.

 

INCI: 83% Olea europaea fruit oil (olivolja), 16% Laurus Nobilis (lagerbärssolja), Aqua (vatten), Sodium hydroxide* (natriumhydroxid*) *finns ej kvar i slutprodukten utan används för att tillverka tvålen. 210-230 gram. 100% vegan product.

Aleppotvål görs i kittel och torkas sedan i två veckor i stora block. Dessa block skärs i bitar för hand och läggs för att torka i en pyramidform. Aleppotvål sägs vara en utav de första tvålarna i världen.