Återanvändbara Nätpåsar

Återanvändbara Nätpåsar

Har du någon gång reflekterat över hur ofantligt mycket förpackningsmaterial vi släpar med oss hem från butikerna? Mycket ligger redan förpackade och det är naturligtvis inte så lätt att göra så mycket åt, men även grönsaker och frukt stoppar de flesta av oss ner i plastpåsar. En plastpåse för varje sort. Oftast åker dessa plastpåsar i soporna när vi kommer hem, eller i värsta fall hamnar de ute i naturen. Inte bara kan plasten i dessa påsar läcka skadliga kemikalier till din mat. Du minns säkert att det tidigare i år var en val som strandade vid Norges kust. Efter att den tvingades avlivas hittades inte mindre än 30 st plastpåsar i valens mage. Skrämmande, men tyvärr är det så verkligheten ser ut idag. 

Ett enkelt sätt att minska sin egen användning av plastpåsar är att helt enkelt inte stoppa ner sina grönsaker och frukter i separata påsar i affären. Istället kan du stoppa ner dem i en nätpåse tillverkad av ekologisk bomull som går att använda om och om igen. Fördelen med en nätpåse, förutom att den går att återanvända, är att det är enkelt för personalen att se vad påsen innehåller. Självskannar du så kan du väga frukten i påsen eftersom påsen väger otroligt lite om man inte vill väga frukten separat. 

Vi är otroligt glada över att kunna meddela att vi nu har nätpåsar i vårt sortiment, du hittar dem här. De finns i två olika storlekar - Small och Medium. Small är 15 x 19 cm och Medium är 24 x 30 cm.