HumbleMe Bloggar

HumbleMe Bloggar

Hej och välkommen till oss! Tänk att du läser ett inlägg från HumbleMe, vårt alldeles egna företag! Vi vågade! Det är så otroligt stort för oss och vi är så glada över att vi tog det här steget. Vi har redan stött på hinder och gått på nitar och räknar med att det kommer fler längs vägen, men vi utvecklas i en rasande fart, lär oss massor längs vägen och framför allt har vi fantastiskt roligt!

Vi är två systrar som är uppvuxna i Vimmerby i Småland. Jag (Matilda) bor kvar i Vimmerby medan Kajsa har flyttat till Västervik, som ligger ca 6 mil öster om Vimmerby.

Min resa mot ett mer ekologiskt och giftfritt liv började för många år sedan med att jag blev medveten om och intresserad av vad vi egentligen stoppar i oss och utsätter våra kroppar för via den maten vi äter. Jag vill inte att varken jag, mina barn eller resten av min omgivning ska äta onödiga gifter och kemikalier varje dag. Varför ska vi göra det? Det måste finnas andra alternativ. Och det gör det! Med åren har alternativen verkligen ökat och idag kan jag köpa i princip all mat ekologisk.

När jag blev medveten om alla gifter i maten började jag även förstå att vi utsätts för en mängd gifter, cancerframkallande och hormonstörande ämnen dagligen i vår vardag, vilket är ganska skrämmande. Jag ville börja giftminimera vår hemmiljö. I början blev jag ofta alldeles överväldigad och uppgiven för det finns så mycket runt omkring oss som innehåller ohälsosamma ämnen. Fördelen då var att även Kajsa hade börjat giftminimera i hemmet.

Kajsas resa började nämligen vid just giftminimering av hemmet. Hon blev uppmärksammad på hur skadligt det är med plaster och framför allt plast i kombination med värme. Därför började hon att rensa ut plaster, eller plastbanta som det också kallas, och sakta men säkert byta ut dessa till bättre alternativ i trä, glas och rostfritt stål. Utifrån det har resan fortsatt till så väl barnrummet som badrummet.

Tack vare att vi genomgått den här processen samtidigt så har vi kunnat stödja oss mot varandra och ventilera känslor och funderingar. Det vi har lärt oss med tiden är att ta en sak i taget! Det går inte att ta bort och byta ut allt direkt. Man måste låta det ta tid och tänka att varje litet steg är ett bra steg i rätt riktning! Detta får vi fortfarande påminna oss själva och varandra om ofta. Vi vill, med vår blogg, vårt instagram och vår webbutik hjälpa och stötta just dig i din resa mot en giftminimerad vardag. Vi vet själva hur överväldigande det kan vara och hur viktigt och skönt det är med stöttning och att känna att man inte är ensam.