Giftfria leksaker

Giftfria leksaker

Visst är det väl så att de flesta av oss litar på att leksaker som säljs i Sverige är trygga och säkra för våra barn, och oss vuxna, att använda? När den bilden förändras kan det bli ett ganska jobbigt uppvaknande för många, inklusive för oss på HumbleMe. Jag tror nog att många känner igen sig i att bli mer medveten om skadliga ämnen och kemikalier när vi blir föräldrar eller när någon i vår närhet får barn. Många börjar exempelvis med att funderar på vad vi egentligen tvättar bebisarnas kläder med och vilken mat vi serverar till de små liven. Många blir också medvetna om att det finns många, mer eller mindre, otäcka saker i barnens leksaker och plötsligt har en positiv spiral av medvetenhet och eftertänksamhet startat. Vi är många som påbörjar vår kemikaliebantning tack vare våra barn!

För oss är det en självklarhet att erbjuda giftfria och säkra leksaker. De allra flesta leksaker som vi säljer kommer från PlanToys. PlanToys är ett tyskt företag som gör helt giftfria träleksaker som är målade med vattenbaserade färger utan bly eller andra tungmetaller. Dessa leksaker är inte bara giftfria, de är även otroligt pedagogiska, färgglada och hållbara. Grunden i dessa leksaker är trä som görs av gummiträd som det inte längre går att utvinna något gummi ur. 

Våra egna barn leker otroligt mycket med dessa leksaker. Minstingen i HumbleMe-familjen är endast 1 år gammal men leker gärna med matleksakerna och doktorsväskan framför allt. Även nyckelknippan har varit en storfavorit. De lite större barnen kommer garanterat att bli väldigt glada när påskharen kommer med deras överraskningsägg! Vilken är favoriten hemma hos er? :)